Agrimos - en sundere hest

Agrimos® er en gærkultur, der understøtter tarmsystemet hos hesten og hjælper med at fjerne uønskede bakterier fra hestens tarm. Agrimos® er et specialudviklet produkt fra cellevæggene i en specifik gærstamme af typen Sakkaromyces cerevisiae og udvindes gennem en speciel fermentering, autolysering og tørring. Efter processen er der proteindelen, mannaner (MOS) og beta-glucaner tilbage i produktet.

 

Agrimos® har flere effekter:

ü  Understøtter tarmsystemet hos hesten

ü  Forhindrer uønskede bakterier i at kolonisere sig i tarmsystemet

ü  Understøtter hestens uspecifikke immunforsvar (som eks. hud, slimhinder mv.)

ü  Har en positiv effekt på råmælkskvaliteten – det øger mængden af antistoffer.

 

Blokeringseffekten:

Produktet indeholder MOS (Manno Oligosakkarider), som er naturlige kæder af manno oligosakkarider der forhindrer uønskede/patogene bakterier (f.eks. E. Coli) i at kolonisere sig i tarmsystemet.

Agrimos® molekylet minder om tarmoverfladens receptorer og kan på den måde koble sig på de uønskede patogene bakterier, så bakterien således ikke kan sætte sig ”fast” på tarmens slimhinde og kolonisere sig. I stedet føres de patogene bakterier ud af tarmsystemet. 

Den prebiotiske effekt:

MOS kan bruges som en energiressource for den gode tarmflora i tarmen. Forsøg med smågrise har vist at når de fodres med Agrimos, så falder andelen af patogene bakterier og andelen af gode bakterier (Lactobacillius) stiger. Andre forsøg har vist en lavere forekomst af diarre hos fravænnede grise, samt en højere overlevelsesrate og foderudnyttelse. Dette er også vist hos kyllinger.

Kilde: www.lallemandanimalnutrition.com

 

Aktivering af immunforsvaret

Agrimos® indeholder også Beta-glukaner, der har den egenskab at de kan aktivere immunsystemet. Medfødte immunceller kan binde sig til beta-glucanerne og disse celler kan så ikke længere genkendes af kroppens immunsystem, som herved aktiveres og bliver mere effektivt. Derfor understøtter beta-glucaner hestens uspecifikke immunforsvar og kan virke forebyggende på infektioner.

 

Avlshopper og føl:

Agrimos® har ligesom andre MOS-produkter, en positiv effekt på kvaliteten af råmælken – da det øger mængden af antistoffer i råmælken. Antistofferne er livsnødvendige for føllet, så ved at vælge et foder med Agrimos® til den drægtige og diegivende hoppe, kan du hjælpe føllet til en god start på livet. Selvfølgelig skal hygiejniske og generel fodring være i orden, men føllet kan få et skub i den rigtige retning i forhold til at reducere risikoen for diarré og andre tarmproblemer, ved at vælge et hoppefoder tilsat MOS, som f.eks. Agrimos®. 

 

Agrimos® i HorsePro:

Din hest forsynes med den anbefalede daglige dosering af Agrimos®, hvis du følger vores fodringsanvisning for det enkelte HorsePro-foder, hvor Agrimos® er tilsat:

 

ü  Elite                     

ü  Unique  

ü  Compete & Care              

ü  Sport                    

ü  IceGold                

ü  Easy Nature 

 

OK