Dressur og avl ved familien Holmgaard Christensen

Østensgaard Oldeborg

Østensgaard er en planteavlsejendom beliggende på Midtsjælland, og den danner rammen om ’Østensgaard Oldenborg’. Her har vi haft heste siden den første hoppe blev indkøbt i 2001. I 2004 indkøbte vi den hoppe, der siden har dannet grundstammen i vores hestehold. Hendes ene datter fungerer som favoritridehesten, mens den anden som vores primære avlshoppe. Hun er bl.a. mor til årets forædlede føl, årets forædlede 2 års hoppe og har haft alle fremviste føl, udtaget til eliteskue, med medalje som belønning. Det kræver god planlægning, og optimal fodring, hvilket klart er blevet nemmere efter skiftet til HorsePro. Hestene er glade for det, efterlader aldrig noget i krybben, og er fine blanke i pelsen – den glans man ikke kan groome sig til, men som kommer fra en korrekt fodring.
På Østensgaard producerer Søren selv alt det grovfoder, der er grundstenen i vores foderplan. Tilskudsfodret er HorsePro Elite. Det er et foder som vi er meget glade for, da den høje koncentration af protein, fibre, mineraler og vitaminer, betyder at vi med en lille daglig ration dækker alle hestens behov. Når der er brug for lidt ekstra ’power’ så det Fiber der er førstevalget, da det indeholder meget energi, helt uden stivelse fra korn. Det er typisk i forbindelse med stævner og især udstilling / kåring der fodres med ’ekstra energi’.
Når der skal forkæles, er der ikke noget mere lækkert end Mash. Det er desuden et uundværligt foder at have med til f.eks. Roskilde Dyrskue, hvor vi skal være sikker på at hesten indtager nok væske, samt holder maven i gang og i balance.
Et ikke uvæsentligt argument fra vores side i forhold til at benytte HorsePro foder er, at det er dansk produceret og GMO-frit. Dette er særdeles vigtigt for os. Som landbrugsfamilie er det et stort fokus at købe danske varer, produceret af danske landmænd. Fodret er tilpasset danske forhold, og vi har som bruger, stor tillid til at kvaliteten er top. Med det store fokus på klimaet, vi alle skal og bør have, så giver det rigtig god mening at benytte foder, der er produceret i landet. Derved undgår man en lang og klimabelastende transport.
Oldenborg er en dejlig alsidig hest, og her har vi aldrig været i tvivl om at det er den race vores hjerter er tabt til. Det er oprindeligt startede med ’bare en hest til at ride på’ har udviklet sig. Camilla er involveret i Dansk Oldenborg Avl, bl.a. gennem bestyrelsespost, hele familien er med når der udstilles på dyrskuet. Anna rider så meget som det nu er muligt ved siden af gymnasie, og Søren - Landmanden, han sørger for alle de praktiske ting, herunder grovfoderproduktionen.
Familien Holmgaard Christensen.
 

OK