Islænderrytter Anne Sofie Nielsen

Anne Sofie Nielsen er professionel rytter indenfor Islandsk ridesport og har brugt HorsePro foder i mange år.  

”Jeg lever af at træne heste og undervise. Jeg har I gennemsnit 20 elever om ugen. Nogle kommer hjem til os I ridehuset og får undervisning og 1-2 gange om ugen kører jeg ud til grupper og underviser. Derudover har vi et lille stutteri  - stutteri Nord med avl af islandske heste Vi har ca. 20 heste.

Udover at være udannet berider på Island I midten af 1990érne, er jeg uddannet Audiologopæd fra Københavns Universitet og har taget en uddannelse som life- og bussines-coach. Jeg har igennem de seneste år været hoved underviser på Dansk Islandskhesteforenings instruktør uddannelser.

Jeg har konkurreret på internationalt niveau siden 1991 og har været danmarksmester I forskellige discipliner et utal af gange. Derudover har jeg flere top10 placeringer fra div. NM og VM.

Jeg har været udtaget til det danske landshold 18 gange med 10 forskellige heste.

Til Nordisk Mesterskab i august 2018 var 3 af mine elever udtaget.

Min datter Petrine Jakobsen, rider på vores hjemmeavlede hoppe Hedda f. Nord. Har allerede vundet sølv og bronce ved DM flere gange og har været udtaget til det danske landshold. 

I vores hestehold lægger vi vægt på at behandle hestene med forståelse og omsorg. Vi elsker at ride konkurrence, men det er på hestenes præmisser og primært for selv at blive dygtigere ryttere. Vi er opdateret på den nyeste forskning inden for hestehold og træning og følger ISES retningslinjer for træning af heste. Jeg har flere ganget deltaget på International society of equitation-science konferencer.

Mit job som underviser er at vejlede og hjælpe folk med deres heste. Som instruktør er jeg hestenes ambassadør og arbejder for, at rytterne skal kunne forstå og dermed håndtere deres heste så sikkert og gnidningsfrit som muligt for begge parter.  Jeg mener, at større forståelse giver bedre beslutninger og dermed et bedre liv for både hest og rytter."

OK