Springrytter og avler Charlotte Kondrup

Horsepro’s ambassadør Charlotte Kondrup har en spændende historie, både som rytter, avler og blogger. Charlotte har fodret med produkter fra NAG i flere år og har altid været utroligt rigtig glad for det. Her fortæller hun sin historie i korte træk:

”Jeg hedder Charlotte, er 30 år gammel og rider springning på internationalt niveau. Jeg har redet 5 heste op til MA, og det er netop lykkedes mig at ride min første S klasse på en 8 års hoppe, jeg selv har uddannet siden hun var 4 år gammel. Jeg red til hingstekåringen i Herning både i år og sidste år. I år var vi fejlfri i to klasser og blev placeret i MA. Sidste år blev vi placeret i youngster-finalen.

I starten af 2017 overtog jeg min nuværende gård i Skævinge, og her etablerede jeg også Stutteri Kondrup. Her har jeg visionen om at blive en af Danmarks absolut bedste avlere af springheste. Det mål vil jeg forsøge opnå ved at have nogle gode hopper i stalden. Det har jeg allerede, og jeg har lige taget "smutvejen" og har faktisk to hopper stående fra nogle af de bedste danske hoppestammer. Ud over det har jeg et par hopper mere. Den første er Centibetia, som jeg selv har redet MA på og også var klar til S. Mit håb er at hun kommer til at blive min førende stamhoppe, og dermed den hoppe, som i fremtiden vil have været med til at være mit varemærke. Jeg har pt. fået to føl på hende, hvoraf den ene blev årets dyreste springføl til DVs eliteauktion sidste år.

Yderligere har jeg indkøbt en hoppe mere, som er ud af en særdeles interessant stamme, hvor flere i familien har gået på højeste niveau i DK - heriblandt bl.a. en halvsøster. Til slut kommer min ridehest, hvor jeg har været i gang med at forsøge mig med noget embryo transfer – indtil videre har vi fundet et enkelt embryo. Alt i alt har jeg 11 heste nu, samt en jeg låner til at avle på. Der kom 3 føl i år, og planen er at inseminere mindst tre i år.

Ellers kan jeg fortælle om mig selv, at jeg er cand.jur og arbejder i et ejendomsselskab. Jeg laver også en del frivilligt arbejde i form af at være hjælper til ridestævner, springdommer på d- og c-niveau, stildommer og skribent/blogger på Ridehesten.com. Mest af alt vil jeg gerne gøre det, fordi jeg føler at jeg har utroligt meget at dele ud af. Jeg har oplevet mange sjove ting, men også mange mindre sjove ting. Hvis nogen kan få bare lidt ud af det, så synes jeg at det er værd at dele.”

OK